Shin Shin Aikido København
Gunnar Nu Hansens Plads 7
2100 Copenhagen Ø

Kasserer  +45 2467 5876

 

 

En ny budo

 

Aikido er udviklet ud fra de gamle japanske kampteknikker jujutsu, kenjutsu, bojutsu og judo. Disse kampteknikker var relateret til den direkte kamp og nedkæmpelse af modstanderen. De japanske samuraier sofistikerede i den tid deres tekniske formåen til det ypperligste. Morihei Ueshiba udviklede en ny budo der har sit fundament i samuraiernes sofistikerede teknikker, men udfra den filosofiske tanke at alt levende er unikt og selvstændigt og samtidig identisk med den alt-gennemtrængende universelle energi. Gennem en transformation af samuraiernes perfektionerede kampteknikker opstod en ny budo, der i sin indre logik bygger på den universelle energi.

 

Trekanten: "iku-musubi" repræsenterer den dynamiske energi "ki-flow dimensionen" og er symbol for den fysiske kropsstilling, man indtager i aikido - kaldet "hanmi" (som betyder halv krop) - og er en yderst vital og samtidig stabil position. Teknisk er trekanten nøglen til, i perfekt timing, at gå ind i et angreb i den rette vinkel og position.

 

Cirklen: "taru-musubi" repræsenterer fuldendelsen af den bevægelige dimension. Den er symbol for forening og den evige størm af energi. Teknisk er cirklen nøglen til at harmonisere éns bevægelser og balancecenter i forhold til angriberens angreb og balancepunkt.

 

Firkanten: "tamatsume-musubi" repræsenterer den grundlæggende faste dimension. Den er symbol for jordforbindelse og stabilitet. Teknisk er firkanten nøglen til kontrol, at trække energien ud af angrebet og transformere den til ydeligere tyngde og styrke i sit forsvar. De tre symboler er de tre grundpiller i aikido. De representerer hver især et væsentligt aspekt af den universelle energi. I forening er de energien i sig selv, og dermed den reelle aikido bag teknikkerne. Teknisk repræsenterer de det perfekte forsvar. At harmonisere sine bevægelser i forhold til et angreb og på samme tid vige uden om og gå ind i angrebet for derigennem at overtage initiativet, kontrollere angrebet og dermed angriberen.

facebook